SINGLE POST

GU Energy Gel - Campioana Nationala MTB XCM

Piringer Beata – campioana nationala MTB XCM 2016 (interviu)

De cât timp te-ai apucat să faci sport de performanţă?
Am început să practic sportul de performanţă de mai bine de şase ani.

Am observat că ai jucat la început baschet, fotbal şi atletism, însă în ultima perioada eşti foarte activă în lumea ciclismului. Din ce perioadă te-ai apucat de acest sport?
Într-adevăr am practicat mai multe sporturi, dar ciclismul m-a atras cel mai tare fiindcă am moştenit această pasiune de la bunicul meu care a practicat şi el, la rândul său, ciclismul. M-am apucat de ciclism în aprilie 2010.

campioana-nationala-mtb-xcm-piringer-beata

Care sunt primele 3-4 motive care te-au determinat să atingi anumite performanţe în acest domeniu?
În primul rând ambiţia şi voinţa şi, nu în ultimul rând, pasiunea pentru bicicletă este unul dintre motivele mele.

În ce loc adori să te antrenezi? Ai putea să-ţi argumentezi ideea?
Mai mult îmi place să mă antrenez pe şosea, pe trasee lungi cu urcări şi coborâri. De obicei fac antrenamentele în funcţie de dificultatea traseului de concurs.

În ultimii ani s-a dezvoltat ciclismul feminin şi în România. Ai participat la numeroase concursuri în acest domeniu. Care este performanţa de care eşti cea mai mândră?
Sunt mândră de toate performanţele mele, dar mândria cea mai mare o am pentru rezultatele obţinute la MoonTimeBike de 3 ani consecutiv care se desfăşoară odată cu lansarea întunericului în centrul capitalei.

Ai putea să îmi spui care este părerea ta despre evoluţia ciclismului în România?
Evoluţia ciclismului în România este bună şi am observant că încep să practice acest sport din ce în ce mai multe fete şi băieţi.

Ce ar trebui schimbat/îmbunătăţit la noi în ţară astfel încât fetele să aibă ambiţia de a participa la astfel de campionate?
Ar trebui îmbunătăţite anumite aspecte în cluburile de fete, dar este important, în acelaşi timp, să aibă şi sprijinul antrenorilor. De asemenea, ar trebui să fie competiţii doar pentru fete în toate categoriile şi să nu se facă diferenţa între fete şi băieţi. În ultima perioadă am observant că se adună tot mai multe fete la linia de start.

bike-race-mtb-piringer-beata

Care sunt obiectivele pe care ţi le-ai propus să ţi le îndeplineşti până la sfârşitul anului 2016?
Până în momentul de faţă am obţinut 80% din competiţiile pe care mi le-am propus, iar restul rămâne de văzut în funcţie de cât de repede îmi revin după ultima accidentare pe care am avut-o. Mi-am mai propus până la sfârşitul anului 2016 să am măcar două titluri de campion naţional şi a-IV-a victorie la MoonTimeBike. Sper să reuşesc să le obţin.

(Interviu realizat de catre Cristina Chiş)